Visie

Visie

Tennis heeft in onze samenleving een vaste plaats gevonden.

Sport vervult een belangrijke maatschappelijke functie in ons dagelijks leven o.a.
– de individuele ontplooiing van diegenen die sportief zijn;
– de sociale dimensie: de tennissport zorgt niet alleen voor amusement, tennis levert ook
een bijzonder sterke bijdrage aan de passieve recreatie en de sociale sfeer in onze samenleving.
De betekenis van de tennissport voor de samenleving is gegroeid, mede dankzij de sterk gestegen publieke belangstelling.

De kwaliteit van de sportprestaties is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit is zeker het gevolg van
het verhogen van zowel de kwantiteit als van de kwaliteit van de les/training. De “moderne” sporters trainen
niet alleen veel meer, ze trainen ook veel intensiever, ze trainen veel rationeler!
Met het aanbieden van (top)sport willen we talentrijke sportieve jongeren de mogelijkheid bieden om een kwaliteitsvolle fysieke tennisopleiding te kunnen volgen. Als tennisschool concentreren we ons op op zowel biomechanische, mentale en sport fysiologische aspecten!

 

Tennisschool Proactief heeft als visie:

  • Het proces van het tennisspel in verschillende leeftijds categorieën te begeleiden! ( hierbij speelt de persoonlijke ontwikkeling van elke individuele speler een centrale rol).
  • Bij de jeugdcursussen tennistraining, starten de lessen met het op spelenderwijs aanleren van balvaardigheidstechnieken. Door de te werken met verschillende soorten ballen word hier een zo’n groot mogelijk resultaat behaald. Vervolgens word de aandacht in het vervolg traject  van de tennistraining verlegd naar slagvaardigheid en worden de verschillende technieken uitgebouwd. Ook is er aandacht voor het tactisch spel en worden leerlingen getraind in het spelen van wedstrijden. Hierbij krijgen ze te maken met mentale vaardigheden zoals winst en verlies en bijv. respect voor jezelf en tegenstander.
  • Voorop staat echter altijd het plezier in de sport. Zonder plezier is er minder ontwikkeling!
  • Naast plezier biedt Tennisschool ProActief ruime aandacht aan aspecten als succesbeleving en sociaal emotionele ontwikkeling.
  • Bij de cursussen aan volwassenen wordt meer uitgegaan van de verschillende doelgroepen, van beginners tot gevorderden, van recreatief tot prestatief. Waarbij ieder niveau een persoonlijk lesplan krijgt. Denk aan niveau 9 tm 2.
  • Door jaren lange ervaring in de tennissport worden de lessen/trainingen verzorgt door trainers met geldige Knltb A,B of S licentie.